Mechanical seals | Spersystemen (spersystemen)

Met een thermosyphon systeem, ook wel mechanical sealvaatje of spersysteem genoemd zorgt u voor een continuïteit aan vloeistof tussen sealvlakken, waarmee de werking van een mechanical seal wordt geoptimaliseerd. Tevens houdt u controle over uw proces. Mocht er bijvoorbeeld lekkage ontstaan, dan komt uw product niet naar buiten maar blijft deze in het sealvaatje.

In het spersysteem bevindt zich een vloeistof van uw keuze. De keuze van deze spervloeistof kan afhankelijk zijn van het product dat wordt geproduceerd.

Wesealit heeft een spermediumvloeistof die speciaal is gemaakt voor mechanical seals. Deze vloeistof zorgt voor de juiste koeling en smering van de loopvlakken en is tevens FDA goedgekeurd. Hiermee wordt een langere standtijd gegarandeerd.

Een thermosyphon systeem kan zowel als een open- of gesloten systeem gebruikt worden, afhankelijk van de toepassing. Bij een open sealsysteem, bijvoorbeeld geïnstalleerd op een enkel cartridge mechanical seal, wordt er gebruik gemaakt van de IN-board van de seal. Het gekozen spermedium komt op deze manier bij de loopvlakken en verdampt daar. De kans bestaat wel dat dit bij uw product komt.

Bij een gesloten sealsysteem, bijvoorbeeld geïnstalleerd op een dubbel cartridge mechanical seal, wordt deze aangesloten op de IN-board en OUT-board van de seal. De spervloeistof blijft hierdoor voortdurend circuleren in de sealkamer en komt niet in contact met uw product. Kort samengevat zorgt u er met een goed werkend spersysteem voor, dat u de levensduur van het mechanical seal verlengt en daarmee ook de standtijd van uw productieproces.